Revalidatie na Corona

Revalidatie na Corona

Besmetting met het Covid-19 virus (corona) kan leiden tot complexe problematiek. Patiënten vertonen verschillende symptomen. Algehele verzwakking, vermoeidheid, het verlies van spierkracht en zelfvertrouwen zorgen vaak voor een belemmering op het fysiek functioneren.

Wat houdt coronatherapie in?

Fysiotherapie na een coronabesmetting blijkt de belangrijkste pijler te zijn om uw fysieke functioneren weer naar een hoger level te tillen. Het doel van de fysiotherapie is om uw energie, kracht, conditie en balans weer op te bouwen. Ook kan er gewerkt worden aan een betere ademhaling. Alle behandelingen worden 1 op 1 gedaan, waarbij de cliënt de volledige aandacht krijgt. Los van de fysieke klachten kunnen er ook mentale problemen ontstaan. Door de vaak complexe problematiek werken wij multidisciplinair. We doen dit samen met een logopedist, diëtist, ergotherapeut en POH’er GGZ. Dit is een sterk netwerk met korte lijnen. De coronatherapie biedt gunstige effecten. Tijdens de therapie zien we patiënten weer opleven. Het is een grillige ziekte dus bij iedereen verloopt de duur van het proces anders, maar bij iedere patiënt zien we vooruitgang.

Onze coronatherapeut

Binnen Fysiorooi is Guus van Uittert opgeleid tot corona-expert: Hij heeft een opleiding gevolgd en afgerond op welke manier coronapatiënten het effectiefst behandeld kunnen worden. Indien het gaat om groepstraining, wordt hij ondersteund door een collega fysiotherapeut. Ook volgen zij tot op heden webinars om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten rondom het COVID-19 virus.

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering krijgt u 50 behandelingen vergoed om te revalideren na een coronabesmetting. Mochten de klachten er dan nog steeds zijn, dan staan er nog eens vijftig behandelingen op de rol in samenspraak met de longspecialist.

Als u een afspraak wil maken of vragen heeft, bel of mail dan met Fysiorooi:

Tel: 0413-473196

Mail: info@fysiorooi.nl